ev ilaçları kolit
 
 
25/07/2024 - 01:39
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Zagreb (CRO), 11.03.2014.
Blog Janice Kostelić: Moje sjećanje na Soči
Kad malo vrijeme prođe, kad se slegnu dojmovi, još je lakše vidjeti kako ti je negdje bilo – lijepo.

I kad razmišljam o Sočiju, sad, kad smo već ponovo u ritmu Svjetskog kupa, mogu o Olimpijskim igrama razmišljati samo sa širokim osmijehom na licu. Istina, bilo je tu stvari koje nisu čista pozitiva… Ja sam se najviše zamislila o priči o vremenu, koje je, istina, bilo prekrasno, no, koliko sam čula nije bilo potpuno djelo prirode, već ljudskog faktora. Na žalost, taj ljudski faktor previše se upliće u njezin ‘posao’, pa nije čudo da nam i priroda vraća vremenskim ekstremima, kad ljudi pokvare njezin balans.

No, naš ‘balans’ u Sočiju nitko nije mogao pokvariti, pa smo mi iz Rusije otišli presretni s još jednom medaljom. :) Jako mi je drago i zbog svih ostalih osvajača medalja, pogotovo zlatnih, pa čak i one Sandra Vilette :) Jer, svaka ta priča je posebna. I ona Vilettina, i ona od Marija Matta, skijaša iz stare garde, o curama da i ne pričam, od Riesch, Fenninger, a pogotovo Maze… Žao mi je jedino što Bode nije osvojio zlato, jer znam što bi mu to značilo…

Bilo je puno fascinantnih priča, od onih na sportskom terenu, kao i izvan. Puno se pisalo o osiguranju, koje je stvarno bilo izuzetno jako, ali i potpuno neprimjetno tako da ga mi gotovo nismo ‘osjetili’. Ipak, od svih priča i doživljaja, ono što ću ja možda i najviše pamtiti iz Sočija su – jutra. Prekrasna jutra, koja je teško opisati. Svako jutro je isto, a različito.

Isto sunce, ali drukčija slika, drukčiji osjećaj. Znalo me to toliko očarati da sam koji put i zakasnila na ogled :D.

Ma, u ovim Igrama uživala sam u svakom trenutku, u svakom detalju, a posljednji dan bio je šlag na sve. Svi zajedno u Sočiju, Natko, Šamšal, Ivica, Elin i ja, šetnja, kupanje, ‘picigin’, opuštanje uz more na zimskim Igrama :D. Bio je to stvarno savršeni spoj, jer znate koliki smo mi ljubitelji i mora. Još samo da je bilo malo i zaroniti :)

No, na to ćemo još malo pričekati. Sad je pred nama još završnica sezone, a o tome ćemo razmišljati kad ‘cirkus ode iz grada’. U ovom slučaju, bijeli cirkus :)

Janica
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr